Over & Tarieven

Cursusaanbod

Groepslessen

- kleine groepen, tot 8 personen
- nadruk op spreekvaardigheid en conversatie
- huiswerk op maat
- betaling per 12 lessen: 138 euro
- lessen vinden plaats in Spijkerkwartier in Arnhem en Villa Nova in Nijmegen

138,00 euro

Aanvragen

Privéles

- 1 à 2 personen
- tijdstip en frequentie  in overleg
- vanaf 34 euro per uur
- eventueel op locatieVanaf 34,00 euro/uur

Aanvragen

Vakantiecursus

- start januari/februari 2019
- 20 lessen van 90 minuten: 240 euro
- inclusief materiaal
- nadruk op praktische toepassing en situaties
- eventueel opstap naar reguliere cursus

240,00 euro

Aanvragen

Het cursusaanbod bestaat uit groeps- en privélessen op alle niveaus en een vakantiecursus, en al naargelang de vraag bijspijker- en spoedcursussen. Een groep bestaat uit maximaal 8 personen en de lessen duren anderhalf uur. Betaling geschiedt per 12 lessen, een cursusjaar bestaat gemiddeld  uit  30 - 36 lessen. Met de vakantiecursus – 20 lessen van 90 minuten -  start ik in januari/februari. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Tot nu toe heb ik verschillende methodes gebruikt , de nadruk ligt altijd op spreek- en luistervaardigheid en veel herhalen, want automatiseren is voor taalverwerving onontbeerlijk.

Tarieven
De  betaling voor groepslessen geschiedt  per blok van 12 lessen. De kosten zijn 138€, inclusief koffie, thee en koekjes. Meestal bestaat een cursusjaar uit 3 cycli van 12 lessen, dit  in overleg met de groep. Ervaring leert dat als de avonden langer en warmer worden het animo enigszins afneemt, maar over het algemeen ga ik door tot ergens in juni. Er zit anders een erg groot gat tussen einde en nieuw begin in september en dat is niet bevorderlijk voor het leren.

Tijdstippen & Locatie
De lessen vinden plaats in de Spijkerlaan in Arnhem en bij wijkcentrum Villa Nova in Nijmegen, zowel overdag als ’s avonds, van maandag tot vrijdag. Eventueel op locatie, afhankelijk van de omstandigheden. Ik houd altijd de schoolvakanties aan, er is dan geen les en u betaalt uiteraard niet door.

Over Els

Mijn naam is Els van de Sande, 55 jaar en sinds 2016 woonachtig te Arnhem.

Ik ben in 1994 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht, studierichting Algemene letteren met als specialisatie vertalen Italiaans.

Van 2005 tot 2016 heb ik Italiaanse les gegeven in Roermond, voornamelijk bij mij thuis, als zelfstandig docente, maar tevens voor Dante Alighieri Sittard en de Midden-Limburgse Volksuniversiteit.

Verder ben ik van 2003 – 2007 bij een Limburgse textielgroothandel in dienst geweest,  waar ik de Italiaanse (en ten dele de Franse) markt voor mijn rekening nam, met als hoogtepunt  beurzen in Parijs en Milaan.

Niveaus

Het cursusaanbod bestaat uit groeps- en privélessen op alle niveaus en een vakantiecursus, en al naargelang de vraag bijspijker- en spoedcursussen. Een groep bestaat uit maximaal 8 personen en de lessen duren anderhalf uur. Betaling geschiedt per 12 lessen, een cursusjaar bestaat gemiddeld  uit  30 - 36 lessen. Met de vakantiecursus – 18 lessen van 2 uur -  start ik in januari/februari. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Tot nu toe heb ik verschillende methodes gebruikt , de nadruk ligt altijd op spreek- en luistervaardigheid en veel herhalen, want automatiseren is voor taalverwerving onontbeerlijk.

Groepen

Een groep bestaat uit maximaal 8 personen. Mijn ervaring is dat ook kleine groepjes (van 3 man) goed kunnen functioneren, maar dan worden de tarieven en/of de tijden enigszins aangepast. Dit in overleg. De lessen duren anderhalf uur.

Methodes en studiebelasting

De beginnerscursus begint altijd met een door mijzelf samengestelde basisgrammatica. Naar mijn mening is het nuttiger om eerst een beetje kennis te nemen van de basis van de taal vóór je met een boek begint, omdat je dan het boek veel beter kunt benutten.
Tot nu toe heb ik gebruik gemaakt van de verschillende methodes van Intertaal )www.intertaal.nl  Er komen regelmatig nieuwe methodes op de markt, als ik denk dat ze beter zijn dan voorafgaande maak ik er gebruik van, en anders ten dele. De methodes die ik tot nu toe gehanteerd heb zijn Allegro, Azzurro en Con Piacere.

Daarnaast maak ik veelvuldig gebruik van het overhoringsprogramma WRTS (www.wrts.nl, uitstekend hulpmiddel,  ook veel gebruikt door scholieren aan het voortgezet onderwijs). Wekelijks maak ik een lijst van de nieuwe woorden die tijdens een les ter sprake komen en aan de hand van die lijst maak ik huiswerk (vaak zinnen). Om de 5 à 6 weken wordt alles nog eens herhaald. Voordeel van WRTS is ook dat je zo een mooi overzicht hebt van alle woorden/uitdrukkingen die in een jaar geleerd worden.  En ik heb inmiddels een bibliotheek vol met studie-, lees- en oefenboeken en luistermateriaal.

Luistervaardigheid is mijns inziens ook erg belangrijk, vooral voor het Italiaans: over het algemeen staan Italianen niet bekend als langzame sprekers en staat het wachten tot een ander zijn zin heeft afgemaakt ook niet bovenaan het spreekprotocol, dus oefenen met luisteren in een meer gecontroleerde setting is heel nuttig. Voor beginners – halfgevorderden zijn er luisteroefeningen in de lesmethodes, voor verdergevorderden o.a de video’s van alma edizioni (www.almaedizioni.it) en cd’s van het tijdschrift ‘Adesso’ (www.adesso-online.de)

Voor wat betreft de studiebelasting: om een taal te leren is zoals gezegd herhalen erg belangrijk, zeker als de jaren een beetje beginnen te tellen, dus u mag wel rekenen op een uurtje of anderhalf, twee per week (inclusief huiswerk).

Privéles

Voor informatie over privéles kunt u rechtstreeks  contact met mij opnemen. Tarieven liggen rond de 34€ per uur, frequentie en lesduur in overleg.

Vakantiecursus

De afgelopen jaren heb ik ieder jaar een vakantiecursus gegeven. Hierbij ga ik wat minder diep op de grammatica in (behandeld worden de uitspraak, de  lid-, tel-, vraag-,  bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden, van de werkwoorden alleen de tegenwoordige en voltooide tijd, en eventueel de ‘gerundio’) Na een bestudering van  de basisgrammatica ligt de focus vooral op verschillende situaties en bijbehorend vocabulair. Dus u leert zich te redden bij het vragen naar de weg en tijd, het boodschappen doen, het bestellen van eten&drinken enzovoorts.

Ik maak gebruik van ‘Italiaans à la carte’ en ‘Uit de voeten met Italiaans’, en – zoals eerder gezegd - de door mij samengestelde basisgrammatica.

De cursus bestaat uit 20 lessen van anderhalf uur, begint in januari/februari en kost 240€. Het afsluitende etentje komt voor eigen kosten.

Het komt met regelmaat voor dat cursisten zich hierna inschrijven voor de ‘reguliere’ cursus.

Veel tevreden klanten gingen u voor

“Els is een enthousiaste en vrolijke lerares, die de mooie Italiaanse taal graag wil overbrengen.”

- Ria Oomen

“Op zoek naar top les italiaans in regio Arnhem??. Aanrader numero uno! Perfetto!”

- Jeanette Peeters

“De lessen waren altijd heel gezellig, vooral door de vrolijke manier van lesgeven.”

- Margot Heynen

“Els is een enthousiaste en vrolijke docente, die een fijne sfeer weet te creëren”

- Piet Oomen

Interesse? Of heeft u vragen?

Neem gerust even contact met ons op!

Contact opnemen